Fotoshoot met paard

*. In eerste instantie gaat u op zoek naar locaties om de foto’s te maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een mooi veldje met veel bebossing of bijvoorbeeld een weiland. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk storende objecten op de achtergrond staan, zoals gebouwen, lantaarnpalen, auto’ etc.

*. Wilt u de fotoshoot met een dier dan kunt u van te voren met uw paard oefenen om stil te staan, een paard bijvoorbeeld dat de hele tijd weg wil lopen is erg vervelend. Zowel voor u, als voor het paard zelf. Een paar dagen van te voren oefenen is vaak voldoende. 

*. U wilt uiteraard uw paard op zijn mooist op de foto! Een poetsbeurt is dus altijd handig. Als u uw paard gevlochten op de foto wilt, vlecht u hem in. Vlak voordat de shoot zal plaatsvinden kunt u eventueel nog met babyolie de neus en de ogen accentueren met babyolie. Doe dit wel subtiel. Ook kunt u de hoeven met hoefvet insmeren, voor mooie glimmende hoeven. Let op: Doe dit niet op het strand ivm het plakken van het zand door het vet. Zorg ervoor dat u altijd een doekje o.i.d. meeneemt, zodat u een eventuele vieze mond of een tranend oog kunt afvegen. 

*. Ook het tuig is belangrijk, een vies hoofdstel zal er niet netjes uitzien op de foto’s. Als het mogelijk is vervang, voor stand & portretfoto’s, dan de teugels voor een hengstenketting. Een ketting heeft maar één lijn, bovendien zien teugels er vaak rommeliger uit. Neem voor de zekerheid altijd een reserve-touw mee. Zoek qua tuig wel iets uit waarbij het, het hoofd in positieve zin goed laat uitkomen.

*. Kies van tevoren de kleding uit die u wilt dragen bij de shoot. Stem het wel op elkaar af en houd rekening met de kleur van uw paard. Als u een donker paard hebt en u gaat in witte kleding, heeft u veel kans dat de uw kleding etc. overbelicht zal zijn. Het is dus bij een donker paard beter een donker setje te gebruiken, om te veel overbelichting te voorkomen. Het wordt u niet verboden, om bij bijvoorbeeld een donker paard, wit te dragen. 

*. Neem iets mee waarmee u de aandacht van uw paard kunt trekken. Denk aan een hondenspeeltje dat piept of bindt een plastic zak aan een zweep, zodat u daar mee kunt wapperen. Ook willen hinnik geluidjes op mobiele telefoons etc werken. 

*. Het is uw shoot, dus bedenk van te voren wat u voor foto’s wilt!